18+

Как приготовить май шелпеки

Домашний Очаг подготовил для вас видео быстрого рецепта традиционных май шелпеков. Приятного аппетита!

Как приготовить май шелпеки?

Шелпекті қалай пісіру керек?

  1. Смешайте по 0,5 л воды и молока, подогрейте.

Жарты литр су мен сүтті араластырып, жылтыныз.

  1. Добавьте сахар, соль, 2 ст.л масла.

Қант пен тұз және 2 ұлкен қасық пісте май қосыныз.

  1. Замесите тесто, дайте постоять полчаса.

Қамырды илеп, жарты сағатқа қойып қойыныз.

  1. Разделите тесто на две части, скрутите в колбаски.

Қамырды екіге бөліп, шұжық секілді бұраныз.

  1. Разрежьте на равные части и раскатайте их в лепешки.

Бірдей бөліктерге бөліп илеп жайыныз.

  1. Обжарьте в растительном масле на среднем огне.

Пісте майға орташа отпен қуырыныз.

  1. Подавайте шелпеки горячими с вареньем, сгущенкой, медом.

Шелпекті ыстықтай тосаппен, қойылтылған сүтпен және бармен ұсыныныз.

 

Видео: Partner’s Media Group Production

Оператор: Темирлан Отарбай